Til hovedinnholdet
Directions EMEA 2022

Directions EMEA 2022

Vi var tilstede under Directions4Partners sin samling i Hamburg. Her er vår oppsummering. 

Directions4Partners inviterer hvert år alle Microsoft Dynamics365 partnere for å diskutere og utveksle erfaring på tvers av markeder, segmenter, løsninger og tjenester. Hovedmålet for samlingen er å bringe sammen ulike partnere for å skape et miljø for samarbeid, læring og vekst.

Directions4Partners foregår over flere dager med en fullpakket agenda med foredrag, demoer, workshops og diskusjon rundt mange ulike temaer. Representanter fra Microsoft og Dynamics 365 Partnere fra diverse land deler verdifull kunnskap og erfaringer, med et felles ønske om å spre kunnskap om Dynamics 365 Business Central. 

Vi i Oseberg Solutions velger hvert år å sende flere av våre medarbeidere til konferansen, slik at vi er best mulig oppdatert på nye tjenester og funksjonalitet i og rundt Business Central.  Årets delegasjon fra Oseberg besto i hovedsak av produkteiere og løsningsarkitekter.

20 år siden Microsoft kjøpte Business Central

Det er i år 20 år siden Microsoft kjøpte den danske løsningen Navision, løsningen vi i dag kjenner som Microsoft Dynamics 365 Business Central. Verdt å merke seg er at vi i Oseberg har vært med like lenge og har fått oppleve den fantastiske reisen produktet har vært gjennom. 

Produktet lever i beste velgående og har mer funksjons rikdom enn noen gang. Business Central leveres i mer enn 100 land verden over og er nå ett av de to raskest voksende produkter blant alle Microsoft Business Applikasjoner! 

Business Central har også flere app’er i Microsoft AppSource, enn noe annet produkt hos Microsoft. Antall kunder og brukere øker fra måned til måned. Med mer enn 8000 kunder, som hver måned i gjennomsnitt produserer +/- 850 fakturaer, genereres det betydelige mengder med  bilag som viser at løsningen håndterer store volum. 

Business Central brukes nå som «mal» på hvordan man oppnår suksess innenfor SMB markedet hos Microsoft.

Business Central Wave 2 fokusområder

Business Central har 2 årlige releaser, hvorpå Directions selvfølgelig har hovedfokus på ‘Wave 2’ (høstens release) og hva som kommer fremover. Fokusområder for høstens release er:

Adapt faster (Tilpass raskere)

 • Ytterligere optimalisering for sky
 • Enklere onboarding av 3. parts applikasjoner
 • Enklere tilgangsstyring
 • Global tilstedeværelse
 • Sikkerhet og personvern

Perform Better (Prester/yt bedre)

 • Søk
 • Enklere skifte mellom ulike selskaper i samme database
 • Forbedret ytelse
 • Tilpasse og forbedre automatiseringer

Work smarter (Jobb smartere)

 • Teams kobling direkte mot Business Central
 • Forenklet og forbedret integrasjon mot Shopify
 • Power BI
 • Valgmulighet for utseende på Excel rapporter (Report layouts)

For komplett release plan, sjekk ut Business Central Wave 2 releaseplan. 

Microsoft har stort fokus på forbedringer i Business Central for å gjøre hverdagen mer effektiv. Mange av forbedringene som er kommet de siste årene, er tatt frem som følge av at sluttkundene har foreslått og stemt frem nye ideer. Alle brukere av Business Central kan foreslå nye forbedringer gjennom å registrere dette på https://aka.ms/bcideas. I denne høstens release ble det levert 67 forbedringer som følge av hva kundene har foreslått!

Noe av det viktigste for sluttkunden/-brukeren, er forenkling og samhandling gjennom Teams. Det kan nå tilgjengeliggjøres data, lister, osv. direkte i Teams fra Business Central. Brukere på tvers av organisasjonen kan enkelt samhandle i Business Central med hjelp av Teams.

For mange virksomheter vil dette effektivisere og forenkle bruk av løsningen ved å la alle Microsoft 365 brukere få tilgang til å lese data fra Business Central.

Det er en forutsetning at din virksomhet har minimum 1 Business Central Essentials eller Premium fullbruker for å kunne utnytte dette. For eksempel kan oversikt over salgsordre publiseres som liste direkte i Teams.

Modern Action Bar, Power Automate og integrasjon D365 for Sales

Du kan nå bruke en fremhevet del av handlingsraden for å hjelpe brukere med å lære seg produktet. Du kan tilpasse den slik at den passer behovene til bransjen, virksomheten eller deg selv. Legg til handlinger du ønsker å gjøre tilgjengelige, på en lett synlig og konsekvent måte i hele produktet slik at nye brukere raskt kan lære seg løsningen, eller tilpass den til bedriftsspesifikke behov for erfarne brukere.

Det har også vært fokus på å forbedre integrasjonen mellom Business Central og Dynamics 365 for Sales – det vi ofte kaller ‘CRM’. Eksempel her er synkronisering av endringer i og rundt salgsdokumenter. Disse kan nå enklere synkroniseres mellom løsningene ved bruk av Power Apps og Power Automate mot Business Central gjennom Dataverse eller connector. 

For mange er det behov for å vise data fra Business Central i D365 for Sales (CRM). Dette kan gjøres ved bruk av virtuelle tabeller i CRM.

Low Code/No code

For å kunne utvikle flere tjenester og produkter er det vesentlig å kunne tilgjengeliggjøre verktøy for flere enn den tradisjonelle utvikleren. Tilgangen på utviklere er en knapphetsfaktor både for Oseberg og bransjen generelt. Det har Microsoft gjort noe med, og utviklingen av Power Apps skyter dermed fart for å kunne la flere ressurser komme i gang med utvikling.

Power Apps er nå markedsledende i segmentet av verktøy til bruk for «low code/no code». Målsettingen til Microsoft er at flere skal kunne utvikle og tilpasse sine egne behov raskere uten å ha utviklingskompetanse.  Microsoft tror at mer enn 70% av alle nye forretningsapplikasjoner vil bli utviklet med «low code» innen 2025.

Sikkerhet og personvern

Sikkerhet og personvern blir mer og mer viktig. Ikke minst gjelder dette nå som «alle» kan lage app’er og tillegg som kan lastes ned fra AppSource eller andre portaler. Bare i Microsoft AppSource er det nå mer enn 2700 app’er tilgjengelig som kan benyttes mot Business Central.

Dette skaper selvfølgelig behov for å sikre data på tvers av alle applikasjoner og miljøer. Microsoft uttaler selv at deres skytjenester er en av verdens mest sikre. Business Central er selvfølgelig en del av dette. For oss i Norge er det en trygghet at Microsoft de siste årene har åpnet totalt 4 datasentre på norsk jord. 

Nyttige snarveier:

Innføring i Business Central og Power BI; https://aka.ms/bcpbi
Business Central og Microsoft Teams integrering: https://learn.microsoft.com/nb-no/dynamics365/business-central/across-teams-overview
Arbeidsflyt i Business Central: https://aka.ms/bcautomate

Oppsummering

Vi er trygge med å være en del av Microsoft nettverket. Det er utrolig mange spennende nyheter og tjenester som kommer til å bli presentert fremover. Ikke bare fra Microsoft, men også fra de mange partnerne som tilbyr app’er og tilleggsfunksjonalitet til forretningsløsningene Business Central og D365 Sales. Vi har etablert nye samarbeid med andre Microsoft-partnere som på sikt vil kunne bli en del av våre leveranser fremover. 

Det er ikke mulig å få med seg alt som skjer under Directions, som med mer enn 250 foredrag gjennom 3 fulle dager, inneholder mye informasjon. Vi sitter igjen med masse inntrykk og skal nå bygge videre på vår strategi for ytterligere å forbedre produkt og leveranse.

Er din virksomhet i dag fremdeles på eldre versjoner av Dynamics NAV, og ønsker å starte reisen til skyen har dere mye å glede dere til.

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om dere ønsker å diskutere mulighetene.


Oppgi din e-post adresse
Fyll gjerne inn ditt telefonnummer
Beskriv gjerne hva du er på jakt etter, slik at vi kan hjelpe deg så godt som mulig!