Til hovedinnholdet
Document Capture

Cortana gir deg bedre kontroll

Vi viser deg hvordan!

Forretningssystemer som Microsoft Dynamics NAV kan utnytte kunstig intelligens og maskinlæring som er på full fart inn i norske bedrifter. Du kan få bedre prognoser for vareforbruk og likviditet med Cortana og Microsoft Dynamics NAV. Mest kjent er nok Cortana som en personlig digital assistent, men systemet kan mye mer.

– Du kan søke informasjon og snakke med Cortana for å få hjelp eller du kan la Cortana holde orden på dine oppgavelister eller sende mail for deg. Jo mer du bruker Cortana, jo bedre blir resultatet. Men du får også høyttalere du kan snakke med, og smarttermostaten GLAS, som kan justere romtemperatur, se på luftkvalitet inne og ute, sjekke energiforbruket og hente informasjon fra kalenderen din.

Microsoft sine skybaserte systemer er basert på operativsystemet Azure. Som en del av dette inngår Azure ML Language (Azure Machine Learning Language). Her åpnes det for å sette opp egne modeller for maskinlæring som kan kombinere informasjon fra flere systemer til å utføre smarte handlinger, basert på innsamlet informasjon.

– I Microsoft Dynamics NAV og Dynamics 365 kan teknologien benyttes til å vurdere bedriftens behov for likviditet og salgsprognoser fremover. Det kan tilpasse til å gjelde alle data bedriften sitter på, og ved å trekke inn data fra andre kilder eller systemer kan løsningen gi uante muligheter.

Spesielt interessant kan det være å bruke informasjon fra PowerBI eller annen ledelsesinformasjon og kombinere dette med ERP- eller CRM-systemet i bedriften.

Forecasting Model for Microsoft Dynamics 365 er utviklet i samarbeid med Microsoft og Cortana. Cortana bidrar til å prognostisere fremover, basert på historikk tilbake i tid. Vi viser deg gjerne  konkrete eksempler på data der dette er relevant i bruk, samt gir deg innblikk i mulighetene for å bruke dette i andre sammenhenger.

Kontakt oss i dag, så kan vi fortelle deg hvordan Cortana kan hjelpe din bedrift.