Til hovedinnholdet
Business Central Mann Ved Skjerm

Dynamics 365 Business Central

En skalerbar forretningsløsning (ERP/Enterprise Resource Planning) som hjelper bedrifter med å automatisere salg, innkjøp, drift, regnskap/økonomi, lagerstyring, service og produksjon.

En løsning for fremtiden

Microsoft Dynamics 365 Business Central, en skalerbar forretningsløsning (ERP/Enterprise Resource Planning) som hjelper din bedrift med å automatisere salg, innkjøp, drift, regnskap/økonomi, lagerstyring, service og produksjon. 

Business Central har et lettfattelig og moderne grensesnitt de ansatte kjenner seg igjen i fra øvrige Microsoft produkter som OutlookWord og Excel. Brukerne kan nå selskapets data uavhengig av type nettleser eller nettbrett/telefon. Business Central med tilhørende app'er driftes i skyen til Microsoft - hvor data lagres i norske datasenter.

Dynamics 365-appene fungerer sømløst sammen for å dekke alle behov for effektiv drift av virksomheten. Dette inkluderer salg, markedsføring, service, drift og handel. Med en helhetlig visning av virksomheten, får du innsikt i sanntid som gir bedre resultater.


ERP-skyløsningen Dynamics 365 Business Central
Microsoft Business Central

Å velge ny ERP-løsning er vanskelig -utvalget er stort. Har du først valgt system, er det et styr å skifte. Det gjelder å velge klokt.

Hvorfor velge Business Central?

Microsoft Dynamics 365 Business Central (BC) er forretningsløsningen som inneholder alle kjernefunksjoner. Business Central egner seg for virksomheter som ønsker ett "alt-i-ett-system", hvor de viktigste funksjonene er tilgjengelig. 

Business Central er tett integrert med andre produkter i Microsoft 365 og Dynamics 365 porteføljen. Business Central inneholder en rekke funksjoner som støtter opp om den enkelte virksomhets behov. 

Dette bør du tenke gjennom når du skal skifte løsning:

1. En komplett løsning

Hos mange er selskapets IT-system et fragmentert landskap med mange applikasjoner som kanskje ikke er helt integrert med hverandre. Ulike brukergrensesnitt og metoder fører til ineffektiv bruk, manuelle prosesser og større sjanse for avvik og feil. Microsoft Dynamics 365 Business Central (BC) samler alt av regnskap/økonomi, logistikk, produksjon, prosjekter og kundeservice i en komplett løsning.

2. En gjennomprøvd løsning

Business Central og forgjengeren Dynamics NAV (tidligere Navision) har til sammen mer enn 180.000 kunder over hele verden, og Business Central vokser raskt. Nå bruker mer enn 30.000 organisasjoner skyversjonen av systemet, med en årlig vekst på 60 prosent. Business Central er idag (pr. nov. 2022) en av de to størst voksende produkter hos Microsoft innenfor forretningsapplikasjoner. 

3. Ustoppelig innovasjon

Microsoft har noen av de største forsknings- og utviklingsbudsjetter og investerer ufattelig mange penger årlig til forskning og utvikling knyttet til skytjenester, forretningsapplikasjoner, prosessautomatisering og sikkerhet. Ved å velge Business Central, velger man også en strøm av innovasjon som aldri stopper. Det er også vesentlig å nevne, at antall kundeønsker får stadig større plass i nye releaser av Business Central. Flere og flere kundeønsker kommer med i de årlige releasene, og i 2022 var det i gjennomsnitt 67 forbedringer eller kundeønsker som ble tatt med. 

4. Full fleks i IT-systemene

At gamle ERP-løsninger ikke er fleksible, passer dårlig inn i en verden som beveger seg raskt. Business Central er på sin side laget for å være fleksibelt. Det er gode nyheter, fordi det gjør at vi kan utvikle gode add-on's som passer til alle slags selskaper og bransjer. Eksempler er våre egne tilleggsprodukter, eller andre ISV'er sine produkter som er med på å komplettere din Business Central installasjon. 

5. Lokalisering i andre land enn ditt opprinnelsesland.

Dagens forretningsverden er grenseløs, noe som igjen setter krav til forretningssystemet. ERP-/forretningsløsnignen må håndtere ulike språk og/eller valuta, og samsvare med lokale avgifts- og regnskapsregler lokalt. Dynamics 365 Business Central er tilgjengelig i over 100 land. Det muliggjør grenseløst samarbeid, men med lokal partner. 

6. Med din egen lokale partner

Med en internasjonal løsning, trenger du en lokal partner som kjenner markedet du opererer i. Helst bør de være i samme land, og snakke samme språk. Vi i Oseberg er én av Microsofts mange implementeringspartnere, som skal sikre deg den beste støtten – der du er. Vi er lokale, vi lager tilpasninger og setter sammen ett sett av anbefalte produkter til en best mulig løsning. 

7. Knytt organisasjonen sammen 

Business Central er integrert med den populære Office 365-pakken – med kjente applikasjoner som Outlook, Excel og Teams – og løsninger som Power BI, Dynamics 365 Sales, Customer Service, Marketing, Azure og Power Apps. Det er fordi Microsoft har gjort Dynamics 365-løsningen til sentrum av selskapets skyplattform, som derfra knytter hele organisasjonen sammen. Dersom du ønsker, kan man vise Business Central data direkte i en Teams kanal.... og man kan samhandle på tvers uten at alle har direkte tilgang til Business Central. Fra og med november 2022 kan du få tilgang til samhandling via Teams mot Business Central gjennom å ha en Microsoft 365 bruker. 

8. Et velkjent brukergrensesnitt

Brukergrensesnittet bestemmer hvordan ERP-systemet blir brukt. Business Central ser kjent ut for alle som har brukt Word, Excel og andre produkter fra Office 365-pakken. Det har flere generasjoner nordmenn gjort gjennom skole og utdanning. Med Business Central får de ansatte et system som allerede føles kjent, og man kommer raskt inn i bruk av løsning. 

9. Shop funksjonalitet

Store tilpasninger i ERP-systemet fører raskt til problemer. Microsoft går for standardisering. Utviklere over hele verden lager utvidelser, tilleggsløsninger og integrasjoner som gjøres tilgjengelig i app-butikken AppSource. Det gjør at du kan 'shoppe' funksjonaliteten du trenger raskt, enkelt og med lav risiko. I tillegg kan vi i Oseberg utvikle utvidelser som er tilpasset akkurat ditt selskap, uten at det påvirker oppgraderbarheten til standard funksjonalitet.

Som eksempel har vi selv gjort laget tilleggsapp'er for å håndtere oppslag mot Brønnøysund, egen EHF løsning og oppdatering av valutakurser direkte fra eksterne kilder som Norges Bank. 

Business Central inneholder mye funksjonalitet, som f.eks.:


Regnskap og økonomi

Med Business Central håndteres virksomhetens behov for god økonomisk oversikt meget godt. Med Business Central håndteres oppgaver rundt budsjettering, konsolidering, likviditet, bankavstemming, aktiva, valuta, dimensjoner, arbeidsflyt mm.

 • Dimensjonshåndtering
 • Inn- og utbetaling bank
 • Avstemming
 • Anleggsmidler

Produksjonsstyring

Business Central inneholder avansert funksjonalitet som støtter opp under virksomhetens behov for effektiv produksjonsstyring. Ordre og planlegging av produksjon håndteres effektivt med gode maler.

 • Kapasitetsplanlegging
 • Produktlister
 • Monteringsordre
 • Produksjonsordre

Innkjøp og lager

Mange virksomheter kjøper og selger varer. Ofte har de behov for å legge produkter til lager for en kortere eller lengere periode.

 • Varesporing
 • Lokasjonsstyring
 • Varianthåndtering
 • Varekategori

Prosjektstyring

Få full kontroll på virksomhetens prosjekter med planlegging, ressurser, sporing, kostfordeling, økonomi mm. 

 • Timeregistrering
 • Kostfordeling
 • Ressursstyring

Service

Håndter virksomhetens serviceoppdrag og servicekontrakter gjennom den innebygde servicemodulen i Business Central. 

 • Planlegging og fordeling
 • Servicevarer
 • Serviceordre
 • Ressurser

Rapportering

Få ferdig definerte rapporter og innebygget analyse rett ut av boksen. Kombiner gjerne Business Central med Power BI for utvidet analyse i kombinasjon med data fra andre kilder. 

 • Innebygde rapporter
 • Integrert med Power BI
 • Integrert med Excel

Verktøy for samhandling på tvers av virksomheten

Dynamics 365 gir en enklere arbeidshverdag, med integrerte arbeidsprosesser. Rik funksjonalitet for kundeservice-, feltservice-, prosjektservice- og markedsføring, med en sømløs sammenkobling mellom Office-produktene og forretningsapplikasjonene (ERP og CRM).

Koble sammen og bygg løsningen mot Microsoft 365 og andre Microsoft produkter som Dynamics 365 (CRM) og Power Plattform (Power BI, Power Automate, Power Pages mv.). Du får tilgang til hundrevis av velkjente forretningsverktøy og en løsning som fungerer sømløst, effektivt og tidsbesparende. Du slipper dobbeltregistreringer og unødvendige arbeidsprosesser så tiden kan brukes til verdiskapning og vekst. 

Med Sales/CRM, Markedsføring, Kundeservice og Feltservice i systemporteføljen for Dynamics 365 har du alt du trenger for å vokse. 

Microsoft sine løsninger gir din virksomhet en komplett pakke med produkter og teknologi for å støtte hele virksomheten din fra kundeopplevelse, service, forsyning/logistikk, økonomi, analyse med identitet, sikkerhet, administrasjon og samsvar gjennom Azure.


Microsoft Og Dynamics 365 Samhandling

Les mer om våre løsninger:


Tenner Gloden 580X200

Oseberg Basis

Velg bort store prosjekter med unødige kostnader.

Noen ganger ønsker vi bare at ting skal gå fort og være enkelt, uten at det koster mer enn nødvendig.

Fjerner Stress 580X200

Oseberg Fleksi

For deg som ønsker et effektivt og fleksibelt forretningssystem som et konkurransefortrinn.

Denne prosjekttypen er for deg som har behov for å ta i bruk mer avansert funksjonalitet, og kanskje har behov for skreddersøm tilpasset din virksomhet.

Oker Yteevnen 580X200

Oseberg Pluss

Har din bedrift behov for en tilpasset forretningsløsning?

Med våre fagkonsulenters kompetanse og erfaring, bygger vi løsningen som tilpasser seg din virksomhet.

Microsoft Solutions Partner - Business Applications

Microsoft setter store krav til partnere som sertifiseres som 'Solutions Partner for Business Application'. Sertifiseringen gis ved å oppnå resultater basert på mål, kompetanse og kunde suksess. I tillegg skal våre medarbeidere årlig gjennomføre kurs, opplæring og sertifisering innenfor ulike program- og produktområder i Dynamics 365 og Power Platform.

Forpliktelsen som løsningspartner skal sikre at du som kunde oppnår dine mål ved bruk av Microsoft teknologi.

Ønsker du å få mer informasjon om våre løsninger, ta kontakt med oss:


Oppgi din e-post adresse
Fyll gjerne inn ditt telefonnummer
Beskriv gjerne hva du er på jakt etter, slik at vi kan hjelpe deg så godt som mulig!