Til hovedinnholdet
Business Central nyheter

Dynamics 365 Business Central lanseres

Microsoft lanserer i dag Dynamics 365 Business Central i 14 land.

Microsoft lanserer i dag Dynamics 365 Business Central i 14 land, inkludert våre naboer Danmark, Sverige og Finland. Vi i Norge er ikke med i denne runden, men Microsoft annonserer flere land til sommeren.
Forhåpentligvis vil Dynamics 365 Business Central bli lansert i Norge i løpet av 2018.

Dynamics 365 Business Central er siste versjon av Dynamics NAV, levert i Azure som en skytjeneste av Microsoft.

Til høsten vil neste versjon av Dynamics NAV også bytte navn til Dynamics 365 Business Central, uavhengig om Microsoft eller en forhandler drifter løsningen. Business Central er nemlig nettopp det, en navneendring, for produktet er bare siste versjon av gode gamle Navision.

Vi i Oseberg har allerede levert en slik løsning til det norske markedet siden 2015, og når neste versjon kommer til høsten vil vår Handel-Basis løsning (tidligere yoodoo) bli oppgradert til Business Central.

Microsoft ønsker å fjerne de store årlige versjonene som vi er vant til, og vil heller lansere oppdateringer til Dynamics 365 Business Central en gang i måneden, på samme måte vi nå er vant med fra Office 365.

Hva med tilpasningene?

For å få til en slik oppdateringstakt måtte Microsoft tenke nytt, siden dagens kundetilpasninger ligger innlemmet i deres kode. Derfor har Microsoft utviklet Extensions. Dette er en ny måte for oss som partner å programmere systemet på, som ikke griper inn i standardkoden fra Microsoft på samme måte. Det betyr at selve oppgraderingen av standardkoden er lite tidkrevende, mens det bare er de Extensions som berører endret standardkode som må oppdateres for hver nye versjon.

Dersom du ønsker mer informasjon når det skjer noe med Dynamics 365 Business Central kan du melde deg på vårt nyhetsbrev i bunnen av denne siden.

Vi vil fortløpende komme med mer informasjon.