Til hovedinnholdet
Hva bør du vurdere for å migrere ERP til skyen?

Hva bør du vurdere for å migrere ERP til skyen?

Hvis de globale IT-trendene og utviklingen de siste årene har gjort én ting klart, er det at fremtiden til forretningsløsninger er i skyen. Effektene av COVID-pandemien medfører at ERP-leverandører for tiden gjør alt de kan for å styrke og ytterligere forbedre skyløsningene.

Det betyr at de virkelige store endringene og innovasjonene skjer i skyløsninger. I mellomtiden holdes de tradisjonelle lokale løsningene oppe og gå, samtidig som eksisterende kunder skal overbevises om nytten og nødvendigheten av en skymigrering. Så hvor lenge har din virksomhet råd til å unnvære merverdiene av skyinnovasjoner? Hva er det riktige migrasjonsøyeblikket for din bedrift?  

Som samfunn har vi virkelig omfavnet skyløsninger de siste to årene. Å jobbe hjemmefra hadde aldri vært mulig uten skyteknologi. Samme gjelder for nettbasert utdanning, nettbaserte helsetjenester samt utallige eksempler fra mange ulike bransjer. Det har også medført at flere IT-leverandører er tvunget til å bytte til en skylsøningsstrategi raskere enn planlagt. Skyen er der alle ERP- og CRM-leverandører i disse dager bruker sine R&D budsjetter på!  

Å holde seg på den lokale løsningen, gjerne kalt “On-Prem” forlenge, betyr at du vil avgrense deg fra den virkelige innovasjonen og dra nytte av ny og forbedret funksjonalitet. Hva betyr det for din konkurranseposisjon hvis konkurrentene dine allerede har tatt steget? Klarer dere da å betjene kundene bedre, raskere og billigere? 

Når du ser på firmaets langsiktige IT-strategi, bør spørsmålet ikke lenger være om dere migrerer til skyen, men snarere når. Hvis dere uansett må ta steget, hva er fordelene med å utsette det enda lenger? 

Her er noen punkter for å vurdere migrering til sky:

  • En implementering er aldri praktisk for firmaet – selv om du utsetter den ytterligere ett år (eller to)!  
  • Når er smerten minst for å gjøre ett eventuelt bytte? Bytte av forretningsløsning gjør alltid litt vondt før det blir bra! 
  • Vurder om virksomheten er tjent med en migrering eller re-implementering. Det er fordeler og ulemper ved begge. 
  • Er grunndata i orden? Eller er det behov for å ta en dugnad for å bedre kvalitet. Husk her er det mange ting som bør sees på. Varer, kunder, leverandører, kontoplan, mv.  
  • Du kan i utgangspunktet forvente en liten, men økende forespørsel fra leverandøren på å bytte. Husk begrensninger som kanskje finnes i bedriftens nåværende løsning og de økende kostnadene for support. Disse kan komme til hinder for effektiv vekst.  
  • De aller fleste ERP-/CRM-leverandører har gjerne gode incentiver for å flytte fra “On-Prem” til sky. Er dette noe din virksomhet kan dra nytte av? 
  • Vurder tilgjengeligheten til de rette ressursene hos implementeringspartneren din. Er disse ressursene tilgjengelige for deg når du er klar? Hva om du da må vente på tur?  
  • Tilgjengeligheten på kunnskapen i markedet for din eksisterende "On-prem" løsning kan komme under ytterligere press.

Hvis du ikke kan migrere til skyen ennå av juridiske eller tekniske årsaker, må du i det minste bestemme deg for å oppgradere til den nyeste versjon av din «On-prem» installasjon. På denne måten er du uansett sikret best mulig støtte. 

Oseberg Solutions AS skal være Norges ledende leverandør av forretningssystemet Microsoft Dynamics 365 og strategisk samarbeidspartner for våre kunder. Våre hovedprodukter er Dynamics 365 Business Central, Dynamics 365 Customer Engagement (Sales & Customer Service) og Power Platform. Selskapet ble i 2022 kåret til ‘Årets Business Central Partner’ hos Microsoft Norge.  

Sammen med våre egenutviklede app’er/produkter og utvalgte 3. partsløsninger, gir det våre kunder helhetlige og effektive løsninger for god virksomhetsstyring.  

Oseberg Solution skaper mer effektive virksomheter med å analysere, kartlegge, implementere, videreutvikle og supportere komplette forretningsløsninger som forbedrer våre kunders forretningsprosesser. 

Ønsker du å vite mer om våre løsninger, ta gjerne kontakt med oss.