Til hovedinnholdet
Redigere Og Åpne I Excel

Vise og redigere i Excel fra Business Central

Med sider som viser en oversikt over poster i rader og kolonner, eksempelvis en liste over kunder, ordrer eller fakturaer, kan du eksportere listen til Microsoft Excel og åpen/redigere den der.

Avhengig av hvilken side du har, kan du vise to alternativer i Excel. Begge alternativene er tilgjengelige fra Del-ikonet øverst på en side. 


Vise Og Redigerer I Excel Fra Buisness Central

Du kan enten velge 

  • Åpne i Excel-handling eller 
  • Rediger i Excel-handlingen

Åpne i Excel

Med handlingen «Åpne i Excel» kan du gjøre endringer i postene i Excel, men du kan ikke publisere endringene tilbake til Business Central. Du kan bare lagre endringene i Excel-filen, uten at det påvirker dataene i Business Central.

Med denne handlingen respekterer Excel de fleste filtre på siden som begrenser postene som vises, slik at Excel-arbeidsboken vil inneholde nesten de samme postene og kolonnene.

Rediger i Excel

Handlingen «Rediger i Excel» er tilgjengelig i de fleste listene i Business Central webklient, men ikke alle. Med handlingen «Rediger i Excel» kan du gjøre endringer i postene i Excel og deretter publisere endringene tilbake til Business Central.

Fremgangsmåte:

Velg «Rediger i Excel»:


Vise Og Redigerer I Excel Fra Buisness Central 1
Filen lastes ned, du velger deretter Åpne filen fra din nettleser.
Vise Og Redigerer I Excel Fra Buisness Central 2
Når Excel åpnes, vises ruten for Excel-tillegg til høyre.(Det hender det tar noen sekunder før informasjonen dukker opp).
Vise Og Redigerer I Excel Fra Buisness Central 3
Du får de siste dataene fra Business Central ved å velge «Oppdater» i ruten 'Excel-tillegg'.
Vise Og Redigerer I Excel Fra Buisness Central 4
Hvis du gjør endringer i tillegget, må du laste det inn på nytt for å oppdatere tilkoblingen. Du kan laste inn på nytt ved å bruke menyen for øverst til høyre for tillegget :
Vise Og Redigerer I Excel Fra Buisness Central 5

Hvis du ikke kan laste inn tillegget, kontakter du systemansvarlig. Hvis du er administrator, kan du se Hent Business Central-tillegget for Excel.

Så er det bare å begynne å redigere i Excel-arket. Når du har gjort de endringene du skal, velger du «Publiser» i ruten i Excel-tillegg.


Vise Og Redigerer I Excel Fra Buisness Central 6

Oppdater siden i Business Central (F5), og du vil se endringen.

Obs! Du må ikke endre på strukturen i kolonner og rader, eller navn på kolonner.

Om du ønsker mer informasjon, kan du finne mer info her: Vise og redigere i Excel fra Business Central (inneholder video) - Business Central | Microsoft Docs


Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker å vite mer:


Oppgi din e-post adresse
Fyll gjerne inn ditt telefonnummer
Beskriv gjerne hva du er på jakt etter, slik at vi kan hjelpe deg så godt som mulig!