Til hovedinnholdet

God sommer

Nå nærmer sommeren seg med stormskritt etter noen veldig spesielle måneder for oss alle. Vi i Oseberg har kommet oss gjennom disse månedene på en god måte, først og fremst fordi vi var heldige og jobbet i en bransje som ikke måtte stenge ned driften. Men vi ser også at det var en stor fordel at vi hadde gode digitale løsninger for samarbeid når det ikke var mulig med fysiske møter internt og med kunder. Mitt inntrykk er også at de aller fleste av kundene våre har kommet gjennom denne perioden, og de fleste begynner å komme tilbake til normal drift selv om det sannsynligvis vil være utfordrende for mange en god stund til.  Hvis vi alle er flinke til å følge smittevernrådene så håper vi på en mer normalisert hverdag etter sommeren.

Noe som har kommet litt i skyggen denne tiden er at Microsoft Dynamics 365 Business Central har blitt en fullverdig SaaS løsning. Det offisielle navnet er Microsoft Dynamics 365 Business Central Cloud.

Gode gamle Dymamics NAV eller Navision har for en god stund siden byttet navn til Business Central, og det er altså den løsningen som nå også leveres som en abonnementstjeneste på «skyen» fra Microsoft til en fast pris pr. bruker pr. måned.

I tillegg er det gjort en kjempejobb med å knytte alle Microsoft produktene tettere sammen. Office365/Microsoft 365 er jo produkter alle kjenner. De er allerede tett integrert med Business Central. Du kan kopiere data ut i excel, og oppdatere tilbake i Business Central direkte fra Excel. Du kan få tilgang til Business Central direkte fra Outlook og du kan lage fakturaer og andre dokumenter basert på Word-maler.
Microsoft har utvidet Power Platform betydelig med mange spennende produkter som er integrert med Business Central. Power BI er nok godt kjent for de fleste. I tillegg har de Power Apps, som gjør at du enkelt kan lage tilleggsprogrammer og -funksjonalitet på utsiden av Business Central på en enkel og rask måte. Power Automate er et annet produkt som gjør nettopp det navnet tilsier. Her kan du enkelt automatisere prosesser på tvers av ulike applikasjoner for å spare tid på rutineoppgaver. Det siste tilskuddet i Power familien er Power Virtual Agent. Det er rett og slett en automatisk svartjeneste eller en «chat robot» som du kan styre i forhold til hva kundene eller andre svarer.

Det Microsoft jobber med akkurat nå, er å integrere Business Central i Teams, slik at du kan benytte Business Central inne i Teams hvis du ønsker. Etter planen skal dette komme i oktober.

Personlig syns jeg det aldri har vært mer spennende nye produkter enn det er nå. Det skjer så mye som helt klart vil hjelpe oss i hverdagen, og det er mer enn bare fine ord.
Vi ser at alle nye kunder nå ønsker løsninger i skyen, og de siste avtalene vi har inngått er utelukkende på denne løsningen.

Jeg mener tiden er inne for å begynne å vurdere en overgang til Skyen også for de som har faste installasjoner. Det er bare å ta kontakt med meg eller din faste kontaktperson hos oss hvis du ønsker en prat om muligheter og begrensninger i Skyen.

Men vi vil også komme med mer informasjon rundt dette utover høsten.

I mellomtiden vil jeg ønske alle en riktig god sommer.
Hvis været holder seg, så gleder jeg meg til en fantastisk sommer i Norge.

Sommerhilsen fra Rune og Oseberg